Ce cauzează depresia

Cauzele depresiei

Cauzele depresiei nu au putut fi elucidate pe deplin nici până în ziua de azi. În unele cazuri, primul episod depresiv se produce ca o reacție la un eveniment de viață negativ. Ulterior însă, episoadele se pot repeta fără nicio cauză aparentă.

Depresia afecteaza modul în care te simți, gândești și te comporți și poate duce la o varietate de probleme, atât emoționale, cât și fizice.

   

Cei mai importanți 4 factori care declanșează stările de depresie

 

❶ Factori genetici

Depresia este o tulburare în care factorii genetici joacă un rol important. Depresia majoră se transmite familial, adică predispoziţia de a face boala  în cursul vieţii se moşteneşte.

 

❷ Factori psihologici și sociali

Înțelegerea factorilor psihotraumatizanți, a modului în care se dezvoltă și funcționează reacțiile emoționale oferă o varietate de modele teoretice privind etiologia psihologică a depresiei.

 

❸ Evenimente de viață stresante, traume

Majoritatea oamenilor fac față stresului de fiecare zi, organismul lor se reajustează repede la aceste presiuni. Cand stresul este prea mare, mecanismul de adaptare nu mai răspunde, și depresia se poate declanșa.

 

❹ Personalitatea

Existența anumitor trăsături temperamentale, care se constituie ca personalitate înainte de boală, pot predispune persoana la apariția tulburărilor depresive în contact cu evenimente stresante ale vieții.
 
Dintre afecțiunile medicale generale care pot să favorizeze apariția unor stări de depresie, cele mai frecvente sunt bolile cerebrovasculare, epilepsia, tulburările tiroidiene, bolile infecțioase și inflamatorii.

 

În cadrul Clinicii Hope, vorbim deschis despre afecțiunile psihice, pentru că primul pas spre vindecare e conștientizarea și acceptarea realității – faptul că ai nevoie de sprijin.

Dacă ești într-un moment de cumpănă, îți poți recâștiga starea de bine cu ajutor profesional oferit cu calm, înțelegere și respect. Cu siguranță vei găsi răspuns la orice problemă emoțională, într-un cadru cald și primitor.

Informații și programări: 0724 792 901

Ce cauzează depresia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus