Depresia se vindecă fără tratament?

Sunt persoane care spun „m-am vindecat de depresie!”

 

Cât este de adevarată această afirmație

Deși medicina a progresat enorm și investițiile sunt uriașe, nu există încă un tratament eficient împotriva depresiei. Mai știm de asemenea că antidepresivele nu funcționează așa cum se crede, ci au o rată de succes de aproximativ 50%. Dintre persoanele care găsesc ajutor, jumătate dintre ei vor recidiva, ducând rata de recuperare reală la 25%. Apoi, există reacțiile adverse, cum ar fi problemele emoționale, creșterea în greutate și disfuncția sexuală.

Există o legătură incontestabilă între stilul de viață și depresie. Un stil de viață modern ne îmbolnăvește.

Cu cât este mai modernă o societate, cu atât rata de depresie este mai mare.

În unele părți izolate ale lumii, oamenii care aleg să traiască departe de societatea modernă au un nivel de depresie aproape inexistent. Activitatea fizică, somnul odihnitor si statul in aer liber îi împiedica să fie cuprinși de gânduri negative interminabile. Împreună cu o dietă sănătoasă, bogată în omega-3 și o conectivitate socială vastă, efectul asupra creierului este mult mai puternic decât orice medicament.

 

Te poți vindeca de depresie fără tratament?

Creierele noastre se pot schimba, iar noi avem capacitatea de a le schimba. Cheia este găsirea celor mai eficiente metode de a face acest lucru. Chimia creierului nostru este foarte receptivă la ceea ce facem – în bine sau în rău. În clinicile unde se experimentează tratamentul depresiei fără antidepresive, cercetătorii au descoperit o reducere a simptomelor depresive de aproape 3 ori mai mare.

 

Factori

Există șase factori de viață primari care s-au dovedit că protejează creierul împotriva depresiei și reduc simptomele depresive:

Ceea ce mâncăm. Să fie mult omega-3.
La ce ne gândim.
Oamenii. Petreceți-vă timpul cu cei care contează.
Ce facem. Exerciții și multă mișcare.
Petreceți cât mai mult timp afară și protejați-vă de lumina directă a soarelui
Somnul. Trebuie să fie suficient și odihnitor.

Uneori, în special la depresia severă, medicamentele sunt importante pentru a ameliora simptomele, dar nu vor funcționa pentru toată lumea. Dacă medicamentele aduc ușurare, utilizarea lor alături de un stil de viață echilibrat, bazat pe cei 6 factori, reprezintă o modalitate de vindecare a sănătății mentale și fizice mai rapidă.

 

În concluzie..

Cele șase alegeri ale unui stil de viață sănătos sunt alegeri care vor face diferența pentru toți, nu doar pentru cei cu depresie. Dacă vom avea grijă de modul în care trăim, vom vedea imediat o diferență a stării de spirit, a sănătății fizice și psihice si a relațiilor din viața noastră.

Depresia se vindecă fără tratament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus