Medicamente depresie: Prejudecăți

Una dintre cele mai răspândite prejudecăți este aceea că medicamentele psihotrope dau dependență și odată ce începi să le iei, nu o să mai poți să te lași. O să ajungi să dezvolți dependență, pe lângă afecțiunea pentru care ai început să le iei.

Dependența este o afecțiune psihică complexă caracterizată de pofte incontrolabile și consum compulsiv în ciuda consecințelor negative.

Mitul că toate medicamentele psihotrope produc dependență a pornit, probabil, de la faptul că anumite clase prezintă, într-adevăr, un risc de dependență. Însă acestea sunt o minoritate, respectiv benzodiazepinele (sedative utilizate în tratamentul anxietății), hipnoticele (folosite în tratamentul insomniei) și stimulanții (folosiți în tratamentul ADHD sau narcolepsiei).

Și tocmai pentru că prezintă acest risc, medicii psihiatri le prescriu luând în considerare beneficiile și dezavantajele, discutându-le cu pacienții și monitorizându-le atent evoluția.

 

În cadrul Clinicii Hope, vorbim deschis despre afecțiunile psihice, pentru că primul pas spre vindecare e conștientizarea și acceptarea realității – faptul că ai nevoie de sprijin.

Dacă ești într-un moment de cumpănă, îți poți recâștiga starea de bine cu ajutor profesional oferit cu calm, înțelegere și respect. Cu siguranță vei găsi răspuns la orice problemă emoțională, într-un cadru cald și primitor.

Informații și programări: 0724 792 901

Medicamente depresie: Prejudecăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus