Tratamentul depresiei prin psihoterapie

Tratamentul psihologic în depresie este esențial nu numai pentru tratamentul episodului prezent, dar și pentru prevenirea apariției de noi episoade dupa întreruperea tratamentului medicamentos.

Metoda psihoterapeutică încearcă să afle și să modifice cauza care a dus la apariția simptomelor. Constă în ședințe cu un psihoterapeut (psiholog sau psihiatru cu supracompetență în psihoterapie) săptămânale sau bi-săptămânale, pe o perioadă de cel puțin 6 luni (în funcție de gravitatea problemelor și nivelul de profunzime a terapiei).

Psihoterapia modifică felul profund de a gândi și simți, cu rezolvarea conflictelor psihologice inconștiente/conștiente care au stat la baza apariției simptomelor.

 

Stiluri de psihoterapie

Există mai multe forme de psihoterapie sau stiluri, iar eficiența lor ține nu numai de tehnicile și conceptele folosite, ci mai ales de cât de bine vă întelegeți/vă simțiți lângă un anumit terapeut. Ședințele pot fi individuale (doar tu și terapeutul) sau de grup (terapeutul sau terapeuții lucrează cu un grup de 6-8 persoane care suferă de depresie).

 

Avantajele psihoterapiei

  • modifică cauza
  • reduce semnificativ/complet șansa reapariției simptomelor

Dezavantajele psihoterapiei

  • efecte instalate lent în timp (2-3 luni)
  • efort semnificativ pentru schimbare
  • accesibilitate redusă (psihoterapie poate să nu fie accesibilă în unele zone)
  • costul ridicat (ședințele de psihoterapie au prețuri între 100-200 ron/ședință)

 

În cadrul Clinicii Hope, vorbim deschis despre afecțiunile psihice, pentru că primul pas spre vindecare e conștientizarea și acceptarea realității – faptul că ai nevoie de sprijin.

Dacă ești într-un moment de cumpănă, îți poți recâștiga starea de bine cu ajutor profesional oferit cu calm, înțelegere și respect. Cu siguranță vei găsi răspuns la orice problemă emoțională, într-un cadru cald și primitor.

Informații și programări: 0724 792 901

Tratamentul depresiei prin psihoterapie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus